Menu Sluiten

Top 10 beste mini toetsenborden van 2020

Op zoek naar de beste draadloze toetsenborden, mini toetsenborden, air mouse of Bluetooth toetsenborden? Dan wordt de keuze een stuk makkelijker gemaakt door het lezen van deze blog. We hebben onze 10 favoriete toetsenborden op een rijtje gezet. Lees snel mee!

Plek 10: Nintai MT8 Bluetooth keyboard + muis

We trappen het lijstje af met de MT08 van Nintai. Het fijne aan dit toetsenbord is dat alle letters van het alfabet een unieke knop hebben. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar bij relatief kleine toetsenborden is dit niet altijd het geval. Wat ook fijn is aan dit toetsenbordje: er zijn veel knoppen aanwezig. Hierdoor hoef je niet voor alle speciale leestekens gebruik te maken van ‘Fn’ voordat je één van deze knoppen selecteert.

Bij sommige toetsenborden moet je namelijk eerst op de knop ‘Fn’ drukken voordat je een speciale leesteken kunt intoetsen. Dus op dit toetsenbord kun je gewoon shift + 2 selecteren om een apenstaartje te krijgen. Dit toetsenbord heeft ook een ingebouwde muis waarmee het mogelijk is om soepel te surfen op het internet. Een ideaal toetsenbord als je een smart-tv hebt, Android TV Box of een spelcomputer. Ook te gebruiken voor een laptop/computer uiteraard.

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 110g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 147 x 98 x 19mm

Plus-en minpunten

Geschikt voor meerdere apparaten 

Led-lampjes in 7 verschillende kleuren

Standby-tijd tot 48 uur

Het bedienen van de muis is even wennen

Plek 9: I8 draadloos toetsenbord + muis

Op nummer 9 van het lijstje staat de I8 toetsenbord. Voor velen misschien een bekend toetsenbordje. Met 92 toetsen, een ingebouwde touchpad/muis en een zelfslaapmodus is dit een goed toetsenbordje voor niet al te veel geld. Qua design heeft het veel weg van de MT08. Onze voorkeur gaat alleen iets meer uit naar de I8. Dit vanwege het design en het algehele gevoel wanneer het toetsenbord in je handen ligt.

Kwalitatief gezien en qua specificaties doen beide toetsenborden niet voor elkaar onder. In vergelijking met de MT08, heeft dit toetsenbord alleen iets minder led-kleuren. De I8 kan namelijk maar kiezen uit 4 verschillende led-kleuren. Net als de I8 voelt het toetsenbord heel fijn en natuurlijk aan tijdens het surfen op het internet. Een aanrader wat ons betreft.

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

 

Gewicht: 110g
Bereik tot: 8 meter
Afmetingen: 145 x 97 x 19mm

Plus-en minpunten

Geschikt voor meerdere apparaten 

Led-lampjes in 4 verschillende kleuren

Standby-tijd tot 48 uur

Het bedienen van de muis is even wennen

Plek 8: Logitech K400 Plus Touch Toetsenbord

Op nummer 8 staat de K400 Plus Wireless Touch. Het is een toetsenbord dat hoofdzakelijk is bedoeld om computers of laptops vanaf een afstandje te bedienen. Echter is het zo’n goed toetsenbord dat het makkelijk te gebruiken valt in combinatie met een Android TV Box, smart-tv, of een ander elektronisch apparaat. Het heeft net zoals de vorige twee afstandsbedieningen, een volledig qwertytoetsenbord, alleen zijn de afmetingen van dit toetsenbord toch echt een stukje groter.

Dit toetsenbord is een aanrader wanneer men liever een wat groter toetsenbord wenst te hebben. Er zijn tevens volumeknoppen aanwezig op het toetsenbord en aan de linkerzijde bevindt zich een muisroller. Hierdoor is het mogelijk om de muis op het scherm van zowel de linkerzijde als de rechterzijde te besturen. Al met al een goede toetsenbord. Echter: in vergelijking met de andere toetsenborden is de prijs wat aan de hoge kant.

Specificaties

Ingebouwde muis: ja 2 x 
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

 

Gewicht: 380g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 139 x 354 x 24mm

Plus-en minpunten

Groot qwertytoetsenbord

Voelt natuurlijk aan

Touchpad en muiscursor

Vrij prijzig en geen oplaadbare accu

Plek 7: Philly C1 Smart Remote + Keyboard

Op plek 7 staat de C1 Smart Remote + Keyboard van Philly. Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit een heel goed toetsenbord. Voor nog geen 25 euro heb je namelijk dit toetsenbordje al in huis. Het ligt fijn in de hand en is ongeveer net zo groot als een reguliere afstandsbediening. Wij vinden dit bijvoorbeeld ietwat prettiger dan een K400 Plus bijvoorbeeld. Maar dit is natuurlijk puur op smaak gebaseerd. Mocht je gaan voor een toetsenbord dat ietwat kleiner is dan een reguliere toetsenbord? Dan raden wij de K400 Plus aan. Wil je een toetsenbord dat je bijvoorbeeld gebruikt tijdens het tv-kijken? Of wanneer je een serie wilt vinden op Netflix, dan raden wij de C1 Smart Remote aan van Philly.

Let wel: de afstandsbediening heeft niet een volwaardig qwertytoetsenbord. Je zult in dit geval gebruik moeten maken van toetsencombinaties om bepaalde leestekens of speciale tekens te gebruiken. Dit doe je door te klikken op de knop: ‘Fn’ en vervolgens op de knop met de speciale leesteken. Dus als je een dollarteken wilt invoeren – moet je eerst drukken op ‘Fn’ en vervolgens op ‘R’.


Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

 

Gewicht: 300g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 150 x 45 x 11mm

Plus-en minpunten

Klein design

12 meter bereik

Goede prijs

Geen volwaardig qwertytoetsenbord

Plek 6: B033 Draadloos Toetsenbord

De B033 is een uniek toetsenbord dat opvouwbaar is. In dit lijstje zijn er geen andere toetsenborden aanwezig die opvouwbaar zijn – dus dit is zeker een uniek exemplaar. Het touchpad voelt heel er soepel aan en het browsen en scrollen op het toetsenbord gaat heel soepel. Net als de K400 Plus, de I8 en MT08 is er sprake van een volwaardig qwertytoetsenbord. Voor ons is dit een groot pluspunt.   Het nadeel van dit toetsenbord is echter dat de touchpad niet volledig compatibel is met de meeste iOS apparaten. Wat ons betreft een reden waarom dit toetsenbord niet hoger in het lijstje staat.

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 300g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 302 x 97 x 18mm

Plus-en minpunten

Opvouwbaar

10 meter bereik

Volwaardig qwertytoetsenbord

Niet compatibel met alle iOS apparaten 

Plek 5:  M10 Bluetooth Keyboard van Nintai

Hij lijkt heel erg op de I8 en de MT08, maar hij is wat ons betreft nét wat beter. Hij ligt fijn in de hand, heeft net zoveel toetsen als de twee eerder genoemde toetsenborden – en daarnaast is de bediening heel soepel en fijn. Het besturen van de muis gaat hier net zo soepel als bij de I8 en de MT08. Het ideale aan dit toetsenbord is wat ons betreft de prijs. Voor zo’n €24.90 heb je dit toetsenbord al in huis en het is het geld dubbel en dwars waard. Het is vrij makkelijk aan te sluiten op de tv, computer, laptop, of PlayStation en je kunt er per direct mee aan de slag.  

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 200g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 155 x 97 x 20mm

Plus-en minpunten

Goede accu

10 meter bereik

Volwaardig qwertytoetsenbord

Maakt gebruik van batterijen 

Plek 4: Corsair K83

Dit toetsenbord is een beetje een vreemde eend in deze top-10 en we hebben heel lang getwijfeld of het wel een plek in de top-10 verdient. Én toch staat ie er. Terecht natuurlijk. De specificaties van dit toetsenbord zijn geweldig. Je kunt zo’n 40 uur onafgebroken gebruikmaken van dit toetsenbord, het heeft een 2.Ghz wifi-verbinding, een USB report rate van 1000Hz, een oplaadbare batterij en het weegt maar zo’n 0,5 kg. Dus waarom staat dit toetsenbord niet op plek 1? Vanwege de prijs.

Momenteel is de Corsair K83 te koop voor zo’n €114,90. Niet bepaald een klein prijsje. Is dit bedrag het waard voor zo’n toetsenbord? Voor de gemiddelde consument niet. Als je van plan bent om alleen maar het toetsenbord te gebruiken om … te typen? Dan raden wij dit toetsenbord af. Het is een leuk hebbedingetje, maar geen €114,90 waard voor de gemiddelde consument. Desondanks hadden wij veel plezier om dit apparaat te gebruiken.

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 480g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 381 x 125 x 28mm

Plus-en minpunten

Geschikt voor bijna alle apparaten

Strak design

Volwaardig qwertytoetsenbord

Prijzig

Plek 3: Microsoft All-in-One Media Keyboard

De Microsoft All-in-One toetsenbord heeft een prijs die ietwat meer acceptabel is. Voor €44,99 heb je hem al in huis. Hij doet eigenlijk alles wat je van een draadloos toetsenbord mag verwachten. Wat het ingebouwde touchpad betreft: dit was verreweg één van de beste die we hebben mogen testen! Wellicht wel de beste. Maar dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de gebruiker. Het ideale aan dit toetsenbord is dat je drie instelbare hotkeys hebt. Zo kun je bijvoorbeeld de knoppen instellen om direct naar één van jouw favoriete applicaties te gaan. Daarnaast is het toetsenboord ook nog eens mors bestendig. Dit betekent dat een glas water omstoten niet meteen tot schade lijdt. We zouden het je alleen niet adviseren om uit te proberen…

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 434g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 367 x 132 x 19mm

Plus-en minpunten

3 instelbare hotkeys

10 meter bereik

Volwaardig qwertytoetsenbord

Geen oplaadbare accu

Plek 2: Nintai B8 Mini Bluetooth

Dit is wat ons betreft het beste volwaardige qwertytoetsenbord. De Nintai B8 Mini Bluetooth is er namelijk al voor €34,95 en biedt wat ons betreft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Met een bereik van 10 meter, alle qwertytoetsen die je gewend bent en een strak design heb je een goede afstandsbediening in huis wanneer je deze aanschaft. Het heeft een vrij uniek design en voelt fijn aan wanneer het in je handen ligt. De behuizing zou misschien wat meer ‘premium’ mogen aanvoelen, maar voor de aankoopprijs mogen we absoluut niet klagen. Al met al een goede draadloos toetsenbord en eentje die we ten zeerste aanraden. 

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 180g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 151 x 59 x 12mm

Plus-en minpunten

Strak design

Klein en ligt fijn in de hand

Volwaardig qwertytoetsenbord

Behuizing kon beter

Plek 1: Philly W1 X Air

Tot slot zijn we aangekomen bij de nummer 1 van deze top-10. De W1 X Air van Philly. Wij vonden deze qua gebruikerservaring, design, prijs-kwaliteit de beste draadloze afstandsbediening. Het materiaal voelt heel hoogwaardig aan en het heeft een toetsenbord aan de achterzijde die de ideale grootte heeft. Het is namelijk niet zo groot als een aantal qwertytoetsenborden in dit lijstje, maar niet te klein wat ons betreft. Tenzij je hele grote vingers hebt. Dan raden wij deze afstandsbediening niet bepaald aan. Hopelijk heb jij jouw keuze kunnen maken en kun je binnenkort genieten van een draadloze afstandsbediening die jou het leven een stuk makkelijker gaat maken.  

Specificaties

Ingebouwde muis: ja
Wifi: 2.4Ghz
USB: 2.0

Gewicht: 220g
Bereik tot: 10 meter
Afmetingen: 158 x 55 x 18mm

Plus-en minpunten

Duurzaam en strak design

10 meter bereik

Ligt fijn in de hand 

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Muis is wennen